یره پیروزبخت در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی استاندارد گفت: تاکنون ۳۰ هزار استاندارد ملی را تدوین کردیم که از این تعداد ۱۱ هزار استاندارد در ۳ سال اخیر تدوین شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران ، این موضوع را نشانگر عزم جدی سازمان در تحقق اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی مدیران دانست و گفت: استانداردهای تدوین شده باید به مرحله اجرا و عمل برسد که بیشتر اجرا را به ذینفعان واقعی می سپاریم که تا امروز حدود ۲۷ هزار پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر کردیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه سطح بازرسی های ما در سال های اخیر با توجه به تنگناهای مالی ادامه داشته است، گفت: در ۳ سال اخیر، یک میلیون بازرسی از سطح بازار داشتیم که بازرسی از واحدهای صنفی به منظور دفاع از حقوق مصرفکننده گان انجام گرفته است.
پیروزبخت با اشاره به اینکه بازرسی از ایستگاه های CNG را آغاز کرده ایم، ادامه داد: در سال های گذشته توجه زیادی به این موضوع نشده بود، اما ما بازرسی ها را آغاز کردیم و متوجه شدیم که این ایستگاه ها وضعیت مناسبی ندارند.
وی افزود: بازرسی ها از حدود ۲ هزار و ۵۰۰ واحد CNG انجام شده و اخطارهایی را به آنها دادیم و حتی ۱۰۰ واحد CNG را تعطیل کردیم.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به ضرورت بازبینی کپسول های CNG در خودروها اظهار کرد: به دلیل اینکه این فرآیند مرتبط با مردم است و خودروها مالک شخصی دارند، از خودروهای دولتی آغاز کردیم.
وی ادامه داد: دو میلیون و ۶۵۰ هزار شیر و سیلندر گاز مایع را بازسازی و نوسازی کردیم، همچنین در بخش مصالح ساختمانی و مواد غذایی هم توجه جدی داشتیم.
وی در خصوص استاندارد خودروها ادامه داد: ما هنوز در حال بررسی محصولات قدیمی هستیم، اما در قراردادهای جدید خودروسازان با شرکت های خارجی اعلام کردیم که باید منطبق با استانداردهای ما باشد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه در حال رایزنی با خودروسازان در این رابطه هستیم، اظهار داشت: استانداردهای ما بیشتر مرتبط با استانداردهای اروپایی است، بنابراین باید بررسی کنیم که آیا استانداردها بهروز بوده اند یا نه.
نیره پیروزبخت با بیان اینکه استاندارد یورو ۵ هنوز اجباری نشده است، درباره بازنگری استانداردهایی یورویی و افزایش تعداد آنها، اظهار کرد: خودروهایی که از گذشته تولید میشدهاند مورد نظارت قرار میگیرد تا بتواند استانداردهای جدید را کسب کند و در مورد قراردادهای جدید خودرویی که با کشورهای خارجی امضاء میشود هم مشکلی نخواهیم داشت.
وی افزود: با توجه به اینکه اغلب این قراردادها با خودروسازان اروپایی است و استانداردهای اروپا با استانداردهای ایران مطابقت دارد، انطباق خودروهای تولید شده با استاندارد ایران به صورت بندی نانوشته در این قراردادها وجود دارد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه در دنیا بیش از ۲۰۰ برند حلال از سوی بخشهای خصوصی تولید و صادر میشود که نظارتی بر آنها نیست، اظهار کرد: این موضوع دغدغهای را برای کشورهای اسلامی به وجود آورد که سازمان استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی را تشکیل دهند که تاکنون کار تدوین استانداردها انجام شده و پس از آن بحث اجرای استاندارد است که در دستور کار قرار دارد.
پیروزبخت در ادامه با اشاره به بحث حلال افزود : قرار است در آینده به جای ۲۰۰ برند تنها یک برند حلال داشته باشیم که همه تولیدکنندهها در دنیا براساس آن برند تولید کنند.
وی با بیان اینکه سه پروانه غذای حلال در هفته گذشته در قزوین، قم و اصفهان به عنوان اولین پروانهها صادر شده است، ادامه داد: احتمالا امروز چهارمین پروانه در مشهد مقدس صادر میشود که این پروانهها مربوط به کشتارگاههای مرغ است و به زودی در خصوص دام، زعفران و پسته نیز صادر میشود.
وی با اشاره به امضای موافقتنامههای چند جانبه برای اعتبار گواهینامههای استاندارد در سایر کشورها، بیان کرد: در اولین اقدام موفق شدیم موافقتنامههای چند جانبه با کشورهای عضو PAC را امضاء کنیم که براساس آن گواهینامههای ما در ۳۲ کشور جهان معتبر است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران در خصوص استفاده از روغن پالم در مواد غذایی با توجه به افزایش واردات پالم نیز گفت: میزان واردات به عهده سازمان تنظیم بازار است، اما زمانی که وارد شود بررسی کیفی آن به عهده ماست.
به گفته پیروزبخت محصولات لبنی باید چربی حیوانی داشته باشد و حتی اگر از بهترین نوع روغن نباتی در آنها استفاده شود به غیر از مواردی که استاندارد اجازه داده تقلب است؛ بنابراین موضوعی در خصوص استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی وجود ندارد.
بیش از 13 سال تجربه و دانش در مورد مشاوره و استقرار سیستم مدیریت بازرسی و آموزش، ممیزی و ارزیابی براساس استاندارد ایزو 17020